Pak jij je huidprobleem aan bij de oorzaak? "Ja dat is bij de CEL"

Nu hoor ik je al denken, ja daarom gebruik ik toch mijn producten en kom ik iedere 4 tot 6 weken langs bij jouw in het instituut. Dan pak ik toch mijn huidprobleem aan? JA en 100% gelijk heb je ook hierin, maar soms is dat net niet genoeg :( 

 

Onze huid is ons grootste orgaan, dat wisten de meeste onder jullie natuurlijk wel al. Hierdoor vergeten we soms dat de huid alles wat er binnen in ons lichaam afspeelt ook op een bepaald moment zal tonen aan de buitenkant. Onze huid groeit namelijk van binnen naar buiten toe, geeft ons zo een signaal dat er vanbinnen iets niet 100% juist zit. 

 

Daarom is het juist zo belangrijk om ook de oorzaak van dit probleem gaan op te sporen, om zo de huidaandoening blijvend op te lossen. 

Maar waar begin je met zo een zoektocht naar DE OORZAAK? 

Dat begint bij onze CELLEN

 

Daarom deze BLOG, ik ga je hier vandaag wat meer uitleg geven over onze cellen en de werking hiervan. 

 

Ons volledige lichaam is opgebouwd uit zo een 200 verschillende soorten cellen, ieder met hen eigen doel en eigen werking. Als we al deze celletjes zouden gaan optellen komen we bij een volwassen persoon wel uit op zo een 30 tot 37 biljoen cellen uit. 

1 groepje cellen vormen bv samen de huid terwijl een ander groepje cellen zich gevormd heeft tot een zenuwstelsel,..... 

 

Een mooie overeenkomst tussen al deze cellen is dat iedere cel in ons lichaam een celkern hebben en de buitenkant van onze cellen bevatten allemaal een celmembraan. 

Het Celmembraan:

- Bestaat uit een dubbele laag van vetzuren ook wel fosfolipiden genoemd, deze

  laag gaat de binnenkant van cel afscheiden van de buitenkant van de cel. 

- Is deels doorlaatbaar ook wel semi - permeabel genoemd en neemt hierdoor

  stoffen op en stoot ook weer stoffen uit. 

 

Nu stel je voor je gaat wat eten en dat eten volgt zijn weg langs je spijsverteringskanaal,..... tot je voeding omgezet is naar kleine stofjes ook wel molecule genoemd. Deze molecule en denk dan aan glucose molecule, aminozuren, eiwitten, hormonen.... bevinden zich dan in de extra vloeistof ( extra cellulaire vloeistof ) rond om de cel. Nu moeten deze natuurlijk wel nog opgenomen worden in onze cel, en de slechte stoffen (molecule) er natuurlijk ook weer uit. 

 

Deze stap ligt aan de basis van onze Celstof wisseling, stel je dus nu voor dat er hier een probleem zich voordoet. Waardoor onze volledige cel zijn werking een disbalans krijgt, wordt het natuurlijk moeilijk voor je cellen om zich toch gezond en stralend te houden. 

 

Hierdoor is het belangrijk dat onze cellen op een zo goed mogelijke manier werken, zij de juiste stoffen kunnen opnemen en slechte stoffen kunnen afstoten om zo een gezond lichaam te verkrijgen zowel vanbinnen als vanbuiten. 

 

Het is dus van groot belang dat we met GEZONDE cellen aan de slag gaan. Ook voor het gebruik van producten is dit van groot belang. 

 

Werken wij met een gezonde cel, dan gaat deze de nodige stoffen voldoende kunnen opnemen vasthouden en transporteren indien nodig. 

Werken wij met een ongezonde / beschadigde cel, dan kan het zijn dat bepaalde stoffen te veel of te weinig opgenomen gaan worden. Niet getransporteerd of net teveel getransporteerd gaan worden of misschien zelfs wel volledig verloren gaan. 

 

Dus je ziet dus ook dat de beschadigde cel een andere vorm gaat aannemen maar hij gaat ook een soort van stugger worden, met als gevolg dus verminderde opnamen en verminderde afnamen in de stoffen. Dit fenomeen zorgt ervoor dat er  laag gradige ontstekingen in de cel gaan plaatsvinden omdat die niet optimaal zijn stofwisseling kan laten plaatsvinden. DIT IS DUS MEGA MEGA MEGA BELANGRIJK in de weg naar een Gezonde en Stralende huid maar het gaat je ook enorm veel geven op vlak van je algemene gezondheid.

 

Laten we eindigen met een geweldige stelling van Orthomoleculair Arts Romy van Praktijk Romynoordzij 

" Een optimale gezondheid kan pas ontstaan wanneer de cellen optimaal functioneren" 

 

Snel nog meer hierover :) 

 

Veel liefs,

Thalita xoxo

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.