WHOEPS, dit zag ik niet aankomen :)

Starten met skin care, wat kan je verwachten?

Resultaat! Toch? Ja absoluut, maar het is belangrijk te begrijpen wat er met je huid gebeurt wanneer je met actieve ingrediënten aan de slag gaat.

Of je nu al wat aan huidverzorging doet, of je start, wanneer we je huid aan het werk gaan zetten ga je dat merken. In het begin zal dat niet altijd op de manier zijn die je wil.

  • Waarom? Soms moet je soms even door een ‘SH*T’ fase voor je in de ‘WAUW’ fase terecht komt.

 

De SH*T fase

Je huid heeft een barrière of beter gezegd een bescherming. Ik omschrijf die huid barrière wel eens als een jas.

  • Een goed functioneerde huid met gezonde cellen ziet er mooi uit.

Spijtig genoeg krijgt die jas dagelijks veel te verduren. Pollutie, vrije radicalen en bacteriën zweven er elke dag tegen aan.

Je jas wordt steeds wat minder sterk en slijt af. Een zwakke huid barrière is dus logischer gezien gevoeliger.

 

Aan de slag gaan met actieve ingrediënten zet je huid aan het werk om die jas weer stevig te laten worden. Het zou kunnen dat je jas zo is zwak is geworden dat we eerst hier een werkpunt van maken voor we aan de slag kunnen gaan met de skin issues die je echt storen zoals acné, pigmentvlekken, rimpels.

 

Wanneer je huid sterker wordt, kunnen we aan de slag gaan met ‘specifiekere’ ingrediënten die op specifiekere problemen gaan werken. Als schoonheidsspecialiste ga ik dan ook uitzoeken met de intake hoe het met je huid barrière is gesteld en wat jou huid al gewoon is op vlak van actieve bestanddelen. Zo vermijden we dat we té agressief op de huid zouden werken, wat je huid barrière juist meer gaat verstoren. 

 

DE WHOOPS DIT was dat moment

Indien onzuiverheden en puistjes de issues zijn waar je graag verbetering wil zien, dan is het belangrijk te weten dat er hoogstwaarschijnlijk een punt gaat komen waar je denkt: “het wordt alleen maar erger, dit werkt niet, ik stop ermee!” Dit is is hét punt waar je moet doorbijten! Het ontstaan van (meer) onzuiverheden of puistjes zijn een teken dat een product juist goed werkt. De onzuiverheden, die vastzaten, komen los. There is only one way out and that’s up. Deze fase is dan ook de uitzuiveringsfase, waarbij het dus niet meer als normaal is dat dit allemaal gebeurd. 

  • Ingrediënten zoals Gylcozuur en Salicylzuur zijn twee mooie voorbeelden van celvernieuwende stofjes die alles naar buiten helpen.

 

De WAUW fase

Als je een goede routine opstelt met me, doorbijt, mij elke zorg en vraag stelt die je hebt, dan gaan we naar die WAUW fase. 

  • Wanneer je huid zich vernieuwt, ontdoet van onzuiverheden, zijn mooie sterke muur herstelt en lijntjes van binnenuit worden ‘opgevuld’ met vocht en juiste bouwstoffen voor je collageen- en elastinevezels, dan gaan we tot resultaat komen. 
  • skincare is zoals fitness, ik zal eerlijk met je zijn maar samen lukt het ons.

 

Veel Liefs,

Thalita xoxo

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.