THE ABC OF EXFOLIATION

We gaan steeds opzoek naar serums, crèmes, moisturizer en dat alles in het mum van een "Healthy and glowing Skin"  

 

Maar wat is nu echt de beste manier om een "healthy and glowing skin" te krijgen? 

Wat denk je van Scrubben (Exfoliant) ? Ja, hoor dat is helemaal juist! 

Een mooie gezonde huid is het resultaat van een JUIST scrub patroon. Ja, je las het goed, een JUIST scrub patroon.

Het is heel makkelijk om te vaak te scrubben, of met het foute product voor jou huid te scrubben. Daarom hebben we een leuk ABC samengesteld om je alvast op weg te helpen.

 

Wat is exfoliëren nu eigenlijk?

Het exfoliëren, of makkelijker gezegd, het scrubben van de huid, verwijderd dode huidcellen van de bovenste huidlaag.

Elke 28 à 30 dagen vernieuwen onze huidcellen zich. Als je nu dacht "wat??" zo vaak, ja idd zo vaak! 

Maar naarmate dat we ouder worden vertraagt dit proces zich naar om de 50 à 60 dagen. Een rijpere huid doet er dus twee keer zolang over om zich te vernieuwen! Door de verminderde aanmaak van huidcellen zal een rijpere huid zich dus moeilijker herstellen, en is het dus zeker een aanrader om hier steeds tijdig te gaan scrubben! Nu kan je wel denken ja scrubben maar waarom dan? Dat vertel ik je zo. 

 

Waarom dan exfoliëren?

Door dat je je huid 1 à 2 keer in de week gaat scrubben stimuleer je de aanmaak van nieuwe cellen. Onze huid moet zich voortdurend herstellen, van alle vuil vetten en schade die het gedurende de dag/nacht krijgt. Waarom zouden we haar dan niet een handje helpen hiermee, door te scrubben.

 

Droge, dode, schilferige huidcellen gaan met alle hydratatie lopen van de dagcrème die je zo goed bedoeld aanbrengt. Je gezonde huidcellen die daaronder verstopt zitten krijgen met veel geluk nog een overschotje.

  • Haal die dode huidcellen van je gezicht!
  • Je nieuwe cellen zullen je dankbaar zijn, ze krijgen nu meer vocht en voeding waardoor ze veel beter hun werk kunnen doen.

Scrubben stimuleert ook je bloedsomloop! Gezonde cellen hebben zuurstof nodig om goed te werken, een betere bloedsomloop zorgt voor meer zuurstof! 

 

Bij een onzuivere huid is scrubben helemaal een must! Als je huid teveel talg aanmaakt én er zitten dode huidcellen op je huid, dan kan het teveel aan talg niet weg. Het kan zich dan zo gaan vormen tot een puistje of een zwart puntje.

  • De poriën vrij maken is een hele belangrijke stap in het zuiver maken van je huid.
  • Vuil en vet houden de cel vernieuwing tegen.

 

Hoe ga je aan de slag?

Je kan dit met een korrelpeeling of een chemische peeling doen. Maar zoals iedereen weet is een chemische peeling iets wat je enkel professioneel laat uitvoeren. .

  • Een korrel peeling gaat echt de dode huidcellen van je gezicht af ‘schuren’.
  • Een chemische peeling gaat de lijm achtige substantie die de dode huidcellen vast houd op de huid oplossen zodat deze kunnen lossen en zo makkelijk verwijderd kunnen worden

 

Last but not least

  • Scrub niet meer dan 2 keer per week. Je huid barrière zou beschadigd kunnen geraken en je zou een gevoelige en droge huid kunnen krijgen.
  • PLEASE gebruik nooit een lichaamsscrub voor je gezicht, deze korrels zijn veel te groot.
  • Vermijd de huid rond je ogen, die is namelijk veel dunner. 
  • Kies een scrub aangepast aan je huidtype.

 

Weet je niet welke goed voor je is of wel huidtype je hebt. Boek online je ‘INTAKE GESPREK' en we overlopen het lekker samen. 

 

Veel Liefs,

Thalita xoxo

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.